Hoe je een straf van Google snel oplost

Hoe je een straf van Google snel oplost

Linkbuilding is een ingewikkelde discipline waarvan de complexiteit alleen maar lijkt toe te nemen. Talloze websites op internet beschrijven hun favoriete strategie en hanteren zo hun eigen methode om snel hoger in Google te belanden. In de overvloed aan al deze tips is het voor de beginnende linkbuilder dan ook lastig om de juiste informatie eruit te pikken.

Het is echter sterk aan te bevelen informatie over linkbuilden met een kritisch oog te lezen, want de verkeerde tactiek kan resulteren in een fikse straf vanuit Google. De zoekgigant analyseert het linkprofiel van elke website en bestraft manipulatieve strategieën met een plotsklapse daling in de zoekresultaten.

7 tips om een straf vanuit Google op te lossen

Ben jij toch ten prooi gevallen aan de verkeerde informatie of ben je dankzij het verkeerde linkbuilding pakket slachtoffer geworden van een Google-penalty? Volg dan de volgende 7 stappen om je linkbuilding weer op orde te krijgen en snel te herstellen van de opgelegde straf:

  1. Breng alle backlinks naar je site in kaart. Maak hiervoor gebruik van een tool zoals Google Webmaster Tools, Majestic en andere SEO tools om een compleet beeld te krijgen van je volledige linkprofiel.
  2. Sorteer de links op basis van kwaliteit. Voeg alle backlinks naar je site toe aan één overzicht en filter ze met behulp van de Citation Flow. Ook kun je filteren op basis van C-subnet om links van hoge en lage kwaliteit met elkaar te vergelijken.
  3. Beoordeel je links met een strenge blik. Bevat je linkprofiel veel backlinks van bedenkelijke kwaliteit en voldoen ze niet aan Google’s kwaliteitsrichtlijnen? Dan helpen deze links je website niet verder.
  4. Verwijder slechte links. Neem indien nodig contact op met andere websites en verzoek hen of ze de backlink naar je website willen verwijderen. Het is belangrijk om deze conversatie te bewaren, omdat Google hier in een later stadium naar kan vragen.
  5. Wacht het antwoord af. Wanneer je een verzoek voor linkverwijdering eenmaal hebt ingediend bij een andere website, is het afwachten welk antwoord je krijgt. Meestal krijg je een bevestiging van de verwijdering, maar ook kan een webmaster geld eisen of niets meer van zich laten horen.
  6. Wijs inkomende links af. Lukt het niet om een backlink op een andere website te verwijderen? Gebruik dan de Disavow Tool om Google deze inkomende links te laten negeren. Let wel goed op dat je niet per ongeluk alle backlinks disavowt.
  7. Verzoek Google tot heroverweging. Heb je alle oorzaken voor de Google-penalty op je website verholpen? Dan kun je bij Google een verzoek tot heroverweging indienen om je site opnieuw te laten beoordelen. Bij goedkeuring wordt de straf opgeheven en zijn je problemen opgelost.

Meer informatie over linkbuilden

Wil je meer weten over de basis van linkbuilden of geavanceerde strategieën? Op de website van 1 Good Designer wordt linkbuilding uitgelegd, maar ook vind je hier uiteenlopende tips voor gevorderden. Neem voor meer informatie contact op met ons linkbuilding bureau, want onze experts helpen je graag verder.