Bureau

Bureau

Wil je hoger scoren in de zoekmachines? En weet je niet goed waar je moet beginnen? Bij 1gooddesigner ben je aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat je met de juiste woorden bovenaan in Google komt.

Waarom is bovenaan in Google staan zo belangrijk?

Als ondernemer bied je diensten of producten aan klanten aan. Deze klanten moeten dan natuurlijk wel jouw winkel weten te vinden. Links opbouwen is een van de belangrijkste technieken om de vindbaarheid van een website te verbeteren. Zoekmachines zoals Google bepalen namelijk aan de hand van twee factoren hoe belangrijk jouw site is en hoe nauw het aansluit bij het zoekwoord dat Google krijgt van een bezoeker. Aan de ene kant kijkt Google naar  de website en stelt daarbij onder andere de volgende vragen: hoe is de website opgebouwd, hoe snel wordt het geladen en passen de titels bij het zoekwoord. Daarnaast kijkt Google wat andere over jouw website zeggen. Hoe meer linkjes die naar de website verwijzen, des te belangrijker is de website. Die linkjes worden namelijk gezien als aanbevelingen vanaf andere websites. Een soort van mond-tot-mond reclame maar dan op het internet. Google let  daarbij wel op, wie de aanbeveling maakt. Komt de link namelijk van een betrouwbare website dan telt deze zwaarder mee.

Waarom zijn links nodig?

Linkbuilding is een onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (Search Engine Optimalisation ofwel  SEO genoemd). Door je website te optimaliseren voor zoekmachines, plaatst de zoekmachine (zoals Google) je hoger binnen de resultaten en kunnen potentiële klanten de weg naar jouw website beter vinden. Naast het opbouwen van backlinks kun je jouw positie in de zoekresultaten verbeteren door bijvoorbeeld geoptimaliseerde titels te gebruiken, een goede sitestructuur op te zetten, en relevante keywords te kiezen.

Let op: overdaad schaadt!

De mogelijkheid om snel veel linkjes te maken naar jouw website wordt op dit moment aangeboden op het internet. Google keurt echter dergelijke manieren af. Veel beter is het om de linkjes geleidelijk te laten groeien. Doe daarom liever geen kale linkruil waarbij behalve het linkje niets over jouw website wordt genoemd. Het is een betere keuze om relevante websites te zoeken die iets bij het linkje over jou vertellen. Net zoals in de echte wereld wordt de mening van autoriteiten namelijk belangrijk gevonden.

Enkele behaalde resultaten

Klant Zoekterm Resultaat in Google.nl
KTK Containers containers Nr. 4 (uit 105.000.000 resultaten)
HotTubSelect hot tub Nr. 2 (uit 270.000.000 resultaten)
LabelDiscounter.com dymo labels Nr. 5 (uit 7.840.000 resultaten)
CandyOnline.nl snoep kopen Nr. 1 (uit 1.170.000 resultaten)
Degoedkoopstedrukkerij.nl goedkoop drukwerk Nr. 8 (uit 260.000 resultaten)
Meer resultaten