Ontwikkel onmisbare tools voor de beste organische links

Ontwikkel onmisbare tools voor de beste organische links

Google streeft bij websites naar een linkprofiel dat een zo natuurlijk mogelijke groei vertoont. De zoekgigant wil gebruikers alleen relevante informatie presenteren en doet er dan ook alles aan om black hat linkbuilding technieken in de kiem te smoren. Hierdoor wordt het steeds lastiger om als klein bedrijf hoog te scoren in de zoekresultaten.

Pas een zeldzame linkbuilding strategie toe

Toch liggen er met behulp van de juiste linkbuilding strategie nog altijd voldoende kansen om kwalitatief hoogwaardige backlinks te genereren. Het geheim? Jouw website moet mensen een stukje toegevoegde waarde bieden. Het schrijven van inhoudelijk sterke content is dan ook een veelgebruikte tactiek om goede backlinks te ontvangen.

Er is nog een andere tactiek, die echter veel minder wordt toegepast: het ontwikkelen van een tool. Wanneer je als bedrijf een uniek hulpmiddel weet te creëren dat een specifieke taak voor mensen een stuk eenvoudiger maakt, heb je in potentie goud in handen. Er zullen dan talloze websites zijn die staan te trappelen om een link te plaatsen naar jouw handige tool.

Vervul de behoefte in jouw branche

Hoewel het ontwikkelen van tools voor veel bedrijven wellicht een ver-van-mijn-bed-show lijkt, is het in de praktijk vrij eenvoudig te realiseren. Met een bescheiden budget kan bijvoorbeeld al een freelance programmeur worden ingehuurd, die de complete ontwikkeling van de tool voor zijn rekening neemt.

Als bedrijf hoef je dan nog alleen de promotie van de tool te verzorgen. Dit is minder lastig dan het lijkt, want in vrijwel elke branche is er wel behoefte aan hulpmiddelen die veelvoorkomende processen gemakkelijker en efficiënter maken. Identificeer daarom eerst de behoefte in jouw sector en ontwikkel op basis hiervan een passende tool.

Ontwikkel een onmisbare tool voor betere linkbuilding

Ontwikkel een onmisbare tool voor betere linkbuilding

Maak linkbuilden een stuk gemakkelijker

Een goed voorbeeld van een tool die is gericht op SEO-specialisten is de bekende Keyword Tool. Dit is een zeer populair en gratis alternatief voor Google Keyword Planner en andere keyword tools. De tool maakt zoekwoordonderzoek voor marketeers een stuk eenvoudiger door honderden longtail zoekwoordsuggesties te genereren voor elke ingevoerde zoekopdracht.

De website bevat verder nauwelijks content, maar geniet grote bekendheid in de branche en heeft in een relatief kort tijdsbestek een linkprofiel met talloze backlinks van onschatbare waarde opgebouwd. En dat alles door de ontwikkeling van één enkele tool die een grote behoefte bij de doelgroep vervult.

Natuurlijk hoeft jouw tool niet net zo grootschalig georiënteerd te zijn als bij het bovenstaande voorbeeld. Een simpel online hulpmiddel kan al voldoende zijn om links te ontvangen van websites waar je normaal nooit van had durven dromen. Linkbuilden wordt op deze manier een stuk eenvoudiger. Meer linkbuilding tips ontvangen? Hou dan onze blog nauwlettend in de gaten.