Tabletmarkt meer dan verdubbeld, Apple blijft marktleider

Tabletmarkt meer dan verdubbeld, Apple blijft marktleider

tabletmarkt-meer-dan-verdubbeldIDC, een groot internationaal onderzoeksbureau, meldt dat er in het eerste kwartaal van 2013 bijna 50 miljoen tablets zijn verkocht. Zij komen uit op 49,2 miljoen apparaten, wat maar liefst 142 % meer is dan diezelfde periode van 2012. Apple blijft marktleider maar ziet de grootste concurrent steeds dichterbij komen.

Samsung komt steeds dichter bij Apple

Apple is met haar iPad nog steeds de meest populaire aanbieder. In de betreffende periode vlogen er bijna 20 miljoen over de toonbank, een marktaandeel van 39,6 %. Het marktaandeel van concurrent Samsung, met haar Galaxy Tab, is in een jaar tijd echter verdubbeld tot 17,9 %. Samsung timmert dus flink aan de weg binnen de tabletmarkt!

Ook de budget-tablets doen het goed

Niet alleen de A-merken zoals Apple, Samsung en HTC ondervinden profijt van de stijging in tabletgebruik, ook de goedkopere budget-tablets worden steeds vaker verkocht. Veel van deze tablets richten zich op de onderkant van de markt, waar zich volgens IDC juist de meeste groeimogelijkheden bevinden. Analisten van IDC verklaarden dit tegenover persbureau Reuters en gaven bovendien aan dat zij verwachten dat de verschillen tussen beide kampen verder zullen krimpen.

Microsoft blijft ver achter op Android

Wat bovendien uit het onderzoek van IDC naar voren komt is het feit dat Microsoft de boot lijkt te hebben gemist. Windows 8 en Windows RT blijven ver achter op met name Android. Dit heeft ook weer te maken met de groei aan de onderkant van de markt, aangezien de meeste budget-tablets draaien op het Android besturingssysteem. Meer dan de helft van alle verkochte tablets in het eerste kwartaal draait op Android. Windows is met haar besturingssystemen voor draagbare apparaten slechts goed voor 3,7 % van de markt. Dit is lager dan waar de meeste mensen vooraf rekening mee hadden gehouden.

Bron: Elsevier.nl

Geef een reactie